Tipus d’immersió

Dins de la realitat virtual, aquesta tecnologia es pot dividir en tres tipus d’immersió, que ens farà tenir una experiència més real o menys, depenent d’aquesta.

Realitat immersiva

Aquesta és la més famosa i coneguda per tots. La realitat immersiva és aquella que ens permet tenir una experiència sensorial, permetent-nos tocar objectes, caminar per diferents mons, en definitiva, la qual cosa coneixem avui dia com la realitat virtual tradicional.

Tot això es realitza amb l’ajuda de mitjans com a guants, audiòfons, comandaments, ulleres, vestits especials…

Realitat no immersiva

Aquesta, és la més comuna de totes, encara que molts ni tan sols la consideren com a realitat virtual. Es tracta de la realitat virtual no immersiva.

Aquesta realitat és aquella que es reprodueix en una pantalla i es controla mitjançant un teclat, ratolí, comandament o inclús els nostres dits en el cas de dispositius tàctils com ara un smartphone o una tauleta.

És a dir, fins i tot tu ara mateix estàs utilitzant una realitat no immersiva per veure aquesta pàgina web.

Realitat semi-immersiva

Aquesta és el tipus de realitat menys coneguda, es tracta d’una realitat composta per 3 pantalles en les parets i una en el sòl.

L’usuari ha de tenir unes ulleres i un dispositiu de seguiment del cap, de forma que, en moure’s, aquest es projecti i es visualitzi en l’ordinador.

Pàgina escrita a través de coneixements propis i la informació proporcionada per «Tu dosis digital«.