Realitat augmentada

Encara que la realitat augmentada no té quasi que veure amb la realitat virtual, sí que és un tipus de tecnologia que guarda certa relació amb la realitat virtual, així que volíem donar-li un petit espai en aquesta pàgina web.

La realitat augmentada, com el seu propi nom indica, és una tecnologia que ens permet veure la nostra tecnologia tal com la coneixem però de manera augmentada, és a dir, mentre la realitat virtual utilitza d’un ecosistema creat per l’home, la realitat augmentada utilitza el nostre mon real i l’enriqueix.

Avui dia, la forma en la qual més s’aprofita aquesta tecnologia és en l’entorn dels Smartphones, els quals utilitzen GPS de localització, càmera digital i giroscopis per dur a terme aquesta funció.

Un dels millors exemples d’això es tracta d’un dels últims èxits de jocs mòbils: Pokemon GO, un joc que va ser una revolució en el seu dia, allà per 2016.
Encara que abans ja hi existien jocs i aplicació de realitat virtual, va ser Pokémon GO el joc que va impulsar a altres companyies de l’entreteniment mòbil a entrar en aquest món, com Jurassic World Alive, Complete Anatomy 2018 o Harry Potter: Wizards Unite.

Aquí podem veure un vídeo d’algunes de les millors aplicacions mòbils de realitat augmentada que podem trobar avui dia en el mercat:

Pàgina escrita a través de coneixements propis i la informació proporcionada per «Wikipedia» i «RealidadAumentada«.