HTC Vive

HTC Vive és el dispositiu de realitat virtual desenvolupat per Vive en col·laboració amb HTC.

L’objectiu d’aquest dispositiu era permetre a l’usuari utilitzar l’espai d’una habitació per caminar i utilitzar controladors per interactuar amb objectes virtuals, ja que, encara que avui dia és una funcionalitat comú en els dispositius de realitat virtual, en 2016 va ser una gran novetat que va començar HTC Vive.

En 2014 es van mostra diversos prototips, però no va ser fins un 23 de febrer del 2015, on per fi es va mostra una versió per a desenvolupadors amb el «HTC VIVE PRE». No obstant el producte final va sortir a la venta el 5 d’abril del 2016 a través de la pàgina web.

HTC VIVE va sortir amb un preu de 899 euros. Tot i que el cost va ser molt elevat, va tenir una bona recepció degut a que va ser el dispositiu de realitat virtual comercial que proporcionava una major immersió en el seu dia, utilitzant dos pantalles, una per cada ull, cadascuna amb una resolució de 1080×1200 pixels y 70 sensors de detecció.

Va tenir una rebuda tan bona que recentment, en 2018, Vive i HTC van sacar a la venda una revisió del dispositiu anomenada «HTC Vive Pro» amb un preu de 870 euros.
Una versió millorada del dispositiu que augmenta la resolució d’un 78%, un increment del 37% en pixels per polzades, incorpora el so ambiental en 3D i redissenya el casc, utilitzant unes almohadilles per a la cara i elimina quasi tot els cables del dispositiu utilitzant una tecnologia inalambrica anomenada «Vive Wireless» per fer una experiència més còmode per a l’usuari.

Aquí podem veure el funcionament d’una experiència interactiva d’Star Wars amb HTC Vive:

Pàgina escrita a través de coneixements propis i la informació proporcionada per «Wikipedia» i «PCcomponentes«.